Ekonomi

ABD borsalarında işlem gören kripto para şirketlerinin hisseleri yüzde 7-13 değer kazandı

ABD borsalarında işlem gören kripto para şirketlerinin hisseleri, seans öncesi işlemlerde %7-13 arasında değer kazandı. Bitcoin’inPiyasa değerinin iki yıldan fazla bir süre sonra ilk kez 1 trilyon doları aşması yatırımcı duyarlılığını artırdı.

Bitcoin fiyatları, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin geçen ay ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF’ler) onaylamasının ardından istikrarlı bir şekilde zemin kazanıyor.

Yatırımcıların artık varlığı doğrudan elinde tutmadan Bitcoin’e yatırım yapabilmesi nedeniyle, ETF’lerin piyasaya sürülmesi, halihazırda perakende yatırımcılara hitap etmesiyle bilinen sektör için oyunun kurallarını değiştirecek bir gelişme olarak lanse edildi.

Bernstein analisti Gautam Chhugani, “Bitcoin’in en iyi günlerinin yakında olduğunu düşünüyoruz. ETF, şimdiye kadar kripto endüstrisinde eksik olan bir meşruiyet duygusunu ekledi. Bu yeni Bitcoin meraklılarının çoğunun önümüzdeki günlerde sermaye tahsis etmesini bekliyoruz ve Bitcoin ETF’lerinin veya Bitcoin madencileri bundan yararlanabilir.”söz konusu.

Kripto borsası Coinbase ( MADENİ PARA) hisseleri yaklaşık %7 oranında artarken, madenciler Riot Platformları ( İSYAN) ve Bitfarms sırasıyla yaklaşık %8 ve %11 kazanç elde etti.

Veri platformu CoinMarketCap.com’a göre Bitcoin’in piyasa değeri Kasım 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon doları aştı.

En son değeri 1,08 trilyon dolar olan Bitcoin, ABD’nin en büyük bankası JPMorgan Chase’e ait ( JPM) piyasa değerinin iki katından fazla değere sahiptir ve Meta Platforms’a aittir ( META) 1,17 trilyon dolara yaklaşıyor.

En büyük kripto para birimi Bitcoin %4 artışla 51.538 dolardan işlem görüyor.

Forex Haber Merkezi

sarikaya-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu